30 Ekim 2016 Pazar

Bal

Merhabalar ilk yayınıma bal ile başlamak istedim. Son zamanlarda en güncel takipte kaldığım konulardan birisi balın tadı ve rengi..
Balın kalitesi, arıların bal özü toplamak için dolaştıkları çiçeklere bağlı malumunuz hepiniz bilirsiniz. Örneğin; karabuğday ve fundadan yapılan bal; akasyadan yapılan bal kadar değerli değildir. Yüksek yerlerde dağ çiçeklerinden yapılan balın ayrı bir tadı var. Bal aslında son yüzyıllarda kahvaltı sofralarında.

Bal, çok eski dönemlerden beri halk hekimliğince kuvvetlendirici tedavi edici özellikli kullanılmıştır. Özellikle balın mideyi besleyici ve kuvvetlendirici etkisi vardır. Aynı zamanda yara iyileşmesindede aktif rol oynamakta bu değerli besin ka ynağımız. Özellikle çocuk ve ergenlik yaşlarında çocuklarda sıkça rastlanan aft (ağız içi iltihap yara) larda boraksla (kimyasal sodyum tuzu) karıştırılarak kullanılır. Doğu Karadeniz'de ise Anzer balı adıyla bilinen bal merhemi yanıklarda ve yaralarda gözle görülebilir olumlu sonuçlar vermekte. 
İlk bloğum fazla uzun olmasın sıkılmayın, :) Balın faydaları tabiki bu kadar az değil ayrıntılı girizgah yapacağım daha sonra. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder